O nouă analiză pune la îndoială argumentele împotriva lui Ilan Șor. Doi foști demnitari din cadrul forțelor de ordine din SUA și-au exprimat concluziile după ce au analizat probele prezentate în instanță împotriva politicianului în dosarul fraudei bancare. Mai multe detalii despre analiza completă citiți aici.

În timpul unei conferințe juridice, care a avut loc luna trecută la New York, cazul lui Șor a fost analizat de foști oficiali americani din domeniul forțelor de ordine.

Justin Waddle, fost procuror adjunct al Districtului de Sud din New York și al Departamentului de Justiție al SUA, a pus la îndoială probele prezentate de principalul martor Matei Dohotaru în timpul procesului din Moldova. El a subliniat faptul că Dohotaru nu a cunoscut personal probele pe care le-a prezentat. Waddle a remarcat, de asemenea, că principalul martor a fost pus sub acuzare penală, dar, în același timp, i-au permis să plece din Moldova. Prin urmare, acesta nu mai era disponibil pentru interogatoriu.

"Consider că este un semnal de alarmă faptul că martorul cheie este arestat și apoi i se permite să părăsească țara."

"Cine a decis că el poate pleca și că nu poate fi disponibil ca martor?"

"Dumneavoastră, ca parte la proces, nu puteți spune: "Iată stenograma mărturiilor făcute anterior de o persoană, însă nu o puteți interoga în calitate de martor".

Și i-am cumpărat un bilet de avion pentru a pleca din oraș, așa că nu poate participa la interogatoriul încrucișat'. Așa nu funcționează."

În cadrul unor proceduri judiciare recente din SUA, Matei Dohotaru și-a retras mărturia inițială împotriva lui Șor, spunând că nu mai poate confirma dovezile prezentate procuraturii în 2017. Mai multe detalii despre Dohotaru citiți aici.

Related news