Cunoscutul activist britanic pentru drepturile omului William Bowring și-a exprimat îngrijorarea referitor la procesul penal intentat în Moldova împotriva omului de afaceri și politicianului israeliano-moldovean Ilan Șor. În raportul publicat, Bowring sugerează că Șor "s-ar confrunta cu un risc real de prejudecată, de proces inechitabil și de încălcare gravă a drepturilor sale, prevăzute de Convenția Europeană a Drepturilor Omului".

Profesorul de drept de la Universitatea din Londra și avocatul cu o experiență de 50 de ani William Bowring este și un expert recunoscut în sistemele de drept din URSS. Din 2003, a realizat peste o sută de expertize în diverse procese, care au vizat mai multe foste republici sovietice.

▫️▫️▫️

Британский эксперт по праву: Шор столкнётся с несправедливым судом в Молдове

Известный британский правозащитник Уильям Боуринг выразил обеспокоенность в связи с уголовным делом, возбуждённым в Молдове против израильско-молдавского бизнесмена и политика Илана Шора. В опубликованном докладе Боуринг предполагает, что Шор «столкнётся с реальным риском предвзятого отношения, несправедливого судебного разбирательства и серьёзных нарушений его прав, предусмотренных Европейской конвенцией по правам человека».

Related news